A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мельнице-Подільська громада
Тернопільська область, Чортківський район

Мінцифри з українськими зірками підтримали онлайн-проект “Слухай” для підготовки до ЗНО

Дата: 04.02.2021 10:03
Кількість переглядів: 540

Команда Міністерства цифрової трансформації продовжує сприяти створенню зручних онлайн-сервісів, які спрощують життя українців

 

Навесні 2020 року Мінцифри ініціювало онлайн-конкурс корисних думок та ідей HackCorona, які допоможуть українцям протистояти пандемії COVID-19. Серед майже дев’ятисот претендентів переможцем ідеятону став освітній проект «Слухай». Це найбільша онлайн-бібліотека аудіокниг українською мовою, озвучених голосами українських зірок. Добірку 60 аудіокниг із творами української літератури, що входять до програми ЗНО, вже можна безкоштовно прослухати за посиланням: sluhay.com.ua/zno.

«Цифровізація створює нові можливості для якісної освіти. Вона забезпечує свободу взаємодії, інтерактивні інструменти, якими може користуватися кожен, незалежно від місця проживання – чи це маленьке містечко, чи мегаполіс. На карантині усі перейшли на навчання онлайн. Нові цифрові рішення у сфері освіти набули особливої актуальності. Проект “Слухай” влучив просто в ціль — запропонував озвучити книги з програми ЗНО в аудіоформат. Ми і надалі будемо підтримувати такі соціальні ініціативи, які сприяють побудові цифрової держави», - повідомив Михайло Федоров, Віце-прем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації.

Ідею підтримали українські зірки. До озвучки долучились: Олена Кравець, Євген Кошовий, Олександр Пікалов, Степан Казанін, Юрій Великий, Володимир Мартинець, Анастасія Оруджова, Володимир Шумко, Марта Адамчук, Ната Жижченко, Ліля Ребрик, Даша Астаф'єва, Гарік Корогодський, Тетяна Будь та інші зірки.

Відео - за посиланням.

«Проект “Слухай” — про нову українську ідентичність. Це бібліотека нового покоління з великою соціальною місією — зробити освіту більш інклюзивною та пристосованою до нового світового порядку», - розповів Олександр Барабошко, автор проекту, громадський діяч.

Тепер кожен має вільний доступ до сотень творів українською в аудіоформаті. «Слухай» отримав фінансування, це дозволить наростити базу літератури на платформі та підвищити впізнаваність серед українців.

Конкурс #HackCorona ініціював Віце-прем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров за допомогою програми EGAP, яка фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва і реалізується Фондом Східна Європа та Innovabridge. Партнером також виступили Програма розвитку ООН і IТ-підприємець та інвестор RefaceAI Сергій Токарєв.

«Протистояння COVID-19 не вичерпується виявленням і лікуванням вірусу. Це у тому числі розв’язання соціальних проблем, які принесла з собою пандемія. Цілі проекту “Слухай“ повністю відповідають духу часу із новим розквітом української національно-культурної ідентичності», — зауважив Сергій Токарєв.

https://www.kmu.gov.ua/news/mincifri-z-ukrayinskimi-zirkami-pidtrimali-onlajn-proekt-sluhaj-dlya-pidgotovki-do-zno

https://mon.gov.ua/ua/news/onlajn-proyekt-sluhaj-ye-korisnim-dlya-pidgotovki-do-zno

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь