A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мельнице-Подільська громада
Тернопільська область, Чортківський район

 2 серпня 2021 року відбувся виїзний дистанційний  майданчик   на території Мельнице-Подільської об’єднаної територіальної громади.

Дата: 02.08.2021 14:59
Кількість переглядів: 922

         

         2 серпня 2021 року відбувся виїзний дистанційний  майданчик   на території Мельнице-Подільської об’єднаної територіальної громади.

В заході приймали участь директор Борщівської районної філії Тернопільського ОЦЗ Марія Мандзюк, фахівець з питань зайнятості I категорії  відділу взаємодії з роботодавцями Оксана Біланик.

      Директор Борщівської районної філії Тернопільського ОЦЗ Марія Мандзюк проінформувала про послуги служби зайнятості, про нові інструменти та підходи в роботі служби зайнятості, у тому числі й дистанційно, через електронні сервіси. Розповіла про співпрацю з об’єднаними територіальними громадами з питань працевлаштування та соціального захисту на випадок безробіття шляхом надання соціальних послуг безпосередньо на території громади спеціалістами служби зайнятості, що дозволить вирішити нагальні питання громадян в оперативному порядку та зручному форматі особистого спілкування з кваліфікованими фахівцями.

Також наголосила, що одним з перспективних напрямів взаємовигідної співпраці служби зайнятості з об’єднаними територіальними громадами є організація громадських робіт. Громадські роботи є засобом тимчасової зайнятості громадян, завдяки якому безробітні отримують додаткову можливість заробітку, а органи місцевої влади - можливість виконувати  роботи в найкоротший термін та покращувати соціальну інфраструктуру населених пунктів.

 Було обговорено питання щодо легалізації зайнятості населення громади. Наголосила на необхідності створення нових робочих місць та створення сприятливих умов для залучення інвестицій та ведення бізнесу, стимулювання розвитку виробництва.

            Фахівець з питань зайнятості I категорії відділу взаємодії з роботодавцями Оксана Біланик проінформувала, що для стимулювання самостійної зайнятості населення на службу зайнятості покладено функцію надання консультацій особам з питань організації та провадження підприємницької діяльності. Розповіла про відшкодування єдиного соціального внеску та компенсації заробітної плати за працевлаштування внутрішньо-переміщених осіб.

         Присутні отримали відповіді на запитання, які їх цікавлять.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь