A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мельнице-Подільська громада
Тернопільська область, Чортківський район

В с.Горошова відзначили 100 річчя бою під крутами

Дата: 12.02.2018 18:05
Кількість переглядів: 1449

                                                 

       В неділю 28 січня 2018р. в с.Горошова було освячено пам’ятний знак до 100-річчя Бою під Крутами. Участь в освяченні взяли о.Володимир Шрам(УГКЦ) і о.Іван Козак(УПЦКП).  Врізаються в пам’ять сказані слова:« Десять років тому була відкрита завіса безпам’ятства в нашій історії. Сьогодні ми маємо можливість згадувати цей день,як початок свідомого захисту України.»

Ведучі Вікторія Маруневич та Людмила Миронів ознайомили присутніх з історією далекого, але такого запеклого бою юнаків з озброєними загонами Муравйова. Вірші читали Ірина Яремій, Катя Гладій, Аліна Ктитор, Ірина Щербань. Прозвучала пісня "Під Києвом ,під Крутами" у виконанні Аліни Качуровської,Ірини Яремій  та всіх односельців.

Ця подія відбулася завдяки жителю села Горошова Василя Козака. Його давня мрія,яку плекав роками,збулася. Цей знак постав неподалік від символічної могили Січових Стрільців та пам’ятного знака "Небесній сотні". Староста села Марія Затолочна подякувала від свого імені та від імені голови  Мельнице-Подільської громади Володимира Боднарчука сім’ї Василя і Олесі Козак за їхню пожертву. Щоденно проходячи біля пам’ятних знаків ми будемо  згадувати про наших героїв, які віддали життя за волю України і журавлями відлетіли в небеса.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь